Romamoeder en zoon vertrekken

De Romamoeder en haar volwassen zoon die vanwege aanhoudende overlast hun huurhuis in Vleuten moesten verlaten, zijn vertrokken. Dat laat directielid Lilian Verheul van woningcorporatie Groenwest dinsdagmiddag weten. De twee hadden vorige week te verstaan gekregen het huis voor woensdag te verlaten.

Groenwest ontving dinsdagmiddag de sleutels van het huurhuis. Verheul is blij dat moeder en zoon uiteindelijk uit eigen beweging zijn vertrokken. Waar ze heen zijn, is onbekend.

De rechtbank gaf enkele maanden geleden toestemming de moeder en haar zoon uit het huis te zetten. "Bewoners komen bij ons dan in het laatstekanstraject", liet Verheul vorige week optekenen. "Ze tekenen dan een contract met voorwaarden waar ze aan moeten voldoen om in het huis te blijven en krijgen onder meer woonbegeleiding."

Het gezin had aan die voorwaarden niet voldaan. De woningcorporatie kreeg al sinds 2007 met tussenpozen klachten over de Roma's, bijvoorbeeld over vuil op straat en geluidsoverlast. Bij het gezin, een tak van de bekende familie Nicolich die in april uit een landhuis in De Meern werd gezet kwamen volgens Verheul veel mensen over de vloer.