Misbruiken stiefzoon kost anderhalf jaar cel

Een 51-jarige man uit Huijbergen is maandag veroordeeld tot anderhalf jaar cel voor het misbruiken van zijn destijds minderjarige stiefzoon. De man misbruikte de jongen, destijds een tiener, van 2003 tot en met 2006. Het misbruik stopte toen het kind de man vroeg zijn handen thuis te houden.

Het Openbaar Ministerie in Arnhem had twee jaar cel en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar geëist tegen de man. De rechtbank legde man anderhalf jaar cel op en een voorwaardelijke gevangenisstraf van eveneens anderhalf jaar.

Aan het voorwaardelijk deel is een proeftijd van vijf jaar gekoppeld. Dat is langer dan was geëist, omdat de rechtbank risico op herhaling vreest. De verdachte heeft een nieuwe relatie met een vrouw die een zoon heeft van ongeveer dezelfde leeftijd als het slachtoffer destijds. Ook heeft de man zelf twee minderjarige kinderen.

Bij goed gedrag gaat er eenderde van de straf af, waardoor de man effectief een jaar zal moeten zitten. Hoeveel daar nog vanaf gaat wegens eventueel voorarrest is niet bekend.