'Bedreiger Wolfsen nog niet in beeld'

De bedreigingen aan het adres van de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen komen vermoedelijk uit het criminele circuit. Of coffeeshophouders erachter zitten, is volgens de politie nog speculeren. "We zijn aan het onderzoeken met wie Wolfsen ooit problemen heeft gehad. Daarbij zijn partijen genoemd en dat hebben we nu in onderzoek", zegt een woordvoerder.

De zegsman reageert op een bericht uit De Telegraaf van maandagochtend. Daarin staat dat volgens bronnen rond het onderzoek coffeeshophouders de bedreigingen hebben geuit.

Een dag voor het binnenkomen van de bedreiging zou het faillissement over een coffeeshop zijn uitgesproken. De twee eigenaren gingen ook persoonlijk failliet. Hun zaak werd eerder dit jaar op last van Wolfsen gesloten, nadat bleek dat ze een te grote voorraad softdrugs in huis hadden.

"Het kan dat coffeeshophouders achter de bedreigingen zitten, maar het kan ook heel goed dat dat niet het geval is. Dat weten we nu nog helemaal niet", aldus de zegsman. "We zijn nog aan het onderzoeken."