Melker crasht hard in België

De Nederlandse autocoureur Nigel Melker is zaterdagmiddag op het circuit van Spa-Francorchamps in de GP2 Series zwaar gecrasht. Hij verloor in de vierde ronde de macht over het stuur en vloog hard in de bandenstapels. De race werd tijdelijk geneutraliseerd. Melker is met een helikopter naar een ziekenhuis gebracht.

De jonge Rotterdammer, die een goede start had, kwam na de afdaling van de Radaillon te ruim uit de bekendste bocht van het circuit in de Ardennen, en schoot met een flinke gang over de kerbstones. Daar raakte hij de controle over zijn bolide kwijt. Bijna onmiddellijk verscheen de safety car op de baan om de hulptroepen gelegenheid te geven Melker af te voeren en de rubberen wal bij 'Eau Rouge' te herstellen.

Nadat de reddingshelikopter was teruggekeerd werd de hoofdrace hervat. De Zweed Marcus Ericsson won. Hij bleef de Brit James Calado en de Italiaan Davide Valsecchi ruim voor. Guido van der Garde finishte als vijfde. Hij voerde tot Melker van de baan schoof het veld aan. De McGregor-coureur was tevreden met die klassering al had een podiumplaats er wellicht ingezeten.

Van der Garde was tevens opgelucht dat volgens de eerste berichten Melker geen ernstig letsel aan het ongeluk heeft overgehouden. "Ik heb de beelden van zijn crash later teruggezien en ik moet zeggen, het zag er echt heftig uit. Ik hoop dat alles goed met Nigel gaat en wens hem alle sterkte met zijn herstel."

Inmiddels is duidelijk geworden dat Melker geen serieuze verwondingen heeft overgehouden aan zijn crash. Waarschijnlijk zal hij zondagochtend dan ook gewoon starten in de sprintrace die voorafgaand aan de Grand Prix van België zal plaatsvinden.


De crash van Nigel Melker