Kandidaat The Voice scoort nummer 1-hit

The Voice-kandidaat Sandra van Nieuwland komt deze week op nummer 1 binnen in de Single Top 100. Met haar versie van Usher's hit More is ze de derde deelnemer van de talentenjacht die een nummer 1-hit scoort.

Afgelopen vrijdag wist de 35-jarige Haarlemse alle vier de coaches te overtuigen om voor haar te drukken. Ze koos er uiteindelijk voor zich door Trijntje Oosterhuis te laten begeleiden. Na de uitzending bereikte haar auditienummer al snel de eerste positie op iTunes. Deze wist ze de gehele week vast te houden. Van het nummer zouden afgelopen week al meer dan 10.000 stuks zijn verkocht, wat een gouden status voor de single betekent.

Met het haar koppositie stoot ze Asaf Avidan met One Day / Reckoning Song van de eerste plaats. Avidan is deze week dan ook te vinden op de tweede plaats. Nielson, verliezend finalist van het tv-programma De Beste Singer-songwriter van Nederland, volgt met zijn nummer Beauty & de Brains.

Het is niet de eerste keer dat een single uit de talentenjacht de eerste plaats weet te behalen. Eerder gingen If You Don’t Know Me By Now, When a Man Loves a Woman en Kill For a Broken Heart, allen van Ben Saunders, en Time After Time door Chris Hordijk haar voor.