Korps Mariniers zoekt meer fitte mannen

Om mariniers in spe klaar te stomen voor hun fysiek zware taak heeft het Korps Mariniers voor het eerst een trainingsschema opgesteld voor kandidaten. Dit moet hen voorbereiden op de fitheidstest, meerdaagse keuringen en de opleiding, aangezien de selectie streng is en veel mannen de eindstreep niet halen.

Mariniers moeten minimaal 2700 meter kunnen afleggen tijdens een twaalfminutenloop. Ook moeten ze dertig push-ups en dertig sit-ups kunnen uitvoeren, elk binnen twee minuten. Het korps heeft hiertoe een opbouwschema van zes weken opgesteld, dat hen moet helpen de opleiding in het Mariniers Opleidings Centrum in Rotterdam in 24 weken met goed gevolg af te ronden. Als dat lukt, kunnen ze worden ingezet voor een elite-eenheid die wereldwijd optreedt.

De nieuwe werving voor het Korps Mariniers ging deze week van start. In Rotterdam wordt over twee weken een informatiedag georganiseerd, en eind oktober in Doorn. Bij een vorige inschrijfdag in april stonden honderden enthousiastelingen bij de poort van de kazerne in Doorn te popelen. Zij voldeden kennelijk lang niet allemaal aan de vereisten.

Het Korps Mariniers is alleen toegankelijk voor mannen. De minimumleeftijd voor bijwonen van de infodagen is 15 jaar. De maximumleeftijd is 28 jaar. Het korps telt ongeveer 2800 militairen.


Korps Mariniers zoekt meer fitte mannen (Foto: Novum)