Tweede meisjesschopper opgepakt

Een 19-jarige man uit Amsterdam is donderdag in zijn woonplaats opgepakt voor het mishandelen van twee meisjes na het uitgaan in Hilversum begin deze maand. Dat meldt de politie.

Eerder werd in de zaak al een 20-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij zit nog steeds vast. De 19-jarige man wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam.

De mishandeling van de meisjes van 15 en 18 jaar uit Hilversum en Nederhorst door twee Marokkaanse mannen op de Groest in Hilversum vond plaats nadat de meisjes hadden geweigerd hun belagers een sigaret te geven. De twee daders schopten daarna zo hard op de meisjes in dat de 15-jarige haar been brak. Haar vriendin werd onder meer in het gezicht geschopt en liep een hersenschudding en een gekneusde voet op.

In het uitgaansgebied van Hilversum was het al langer onrustig. In april en mei vonden ook al zware mishandelingen plaats. Beide keren werden mannen bewusteloos geslagen.

De gemeente Hilversum kondigde eerder deze maand aan maatregelen te nemen om het uitgaansgeweld tegen te gaan. Zo wordt meer politie ingezet en gaan particuliere beveiligers de politie ondersteunen. Donderdag meldde de gemeente van 1 oktober tot en met 1 mei cameratoezicht in te willen zetten op de Groest. De gemeenteraad moet zich hier nog over buigen.