Layton en het masker der wonderen krijgt datum

De archeoloog en puzzelkraker Professor Layton beleeft vanaf 26 oktober een gloednieuw avontuur in Professor Layton en het Masker der Wonderen.

Het nieuwe puzzelavontuur is in Europa verkrijgbaar vanaf 26 oktober 2012 op Nintendo 3DS en Nintendo 3DS XL. De game komt in de winkelschappen te liggen en zal tegelijkertijd ook beschikbaar komen als digitale download via de Nintendo eShop.

Dit vijfde deel in de serie begint met Layton, Luke en Emmy, korte tijd na de gebeurtenissen in Professor Layton en de Melodie van het Spook. Het dappere drietal krijgt het verzoek om de mysterieuze Gemaskerde Heer te stoppen die de stad Monte d’Or terroriseert met duistere toverkunsten, waardoor de bewoners bijvoorbeeld in steen veranderen.

De professor vermoedt de invloed van het Masker der Chaos, een masker dat volgens de verhalen bijzondere krachten geeft aan wie het draagt. Zijn onderzoek voert Layton terug naar een duistere periode in zijn verleden, waar misschien wel de oplossing schuilt voor de problemen van het heden. Tijdens flashbacks maken spelers kennis met Laytons ouders en zijn jeugdvriend Randall, en kunnen ze spelen met de 17-jarige Layton, wiens passie voor de archeologie hem duur komt te staan.

Professor Layton en het Masker der Wonderen