[EL] Uitslag FC Twente - Bursaspor

Vanavond speelde FC Twente de return in de vierde voorronde van de Europa League tegen Bursaspor. De ploeg van trainer Steve McClaren had de taak om de 3-1 nederlaag van vorige week weg te poetsen. In de reguliere tijd wisten De Tukkers deze achterstand goed te maken. In de verlenging was Leroy Fer de gevierde man. Hij scoorde in de 116e minuut de beslissende 4-1.

Twente begon overtuigend aan het duel en kwam via Dusan Tadic al bijna op voorsprong. Na hands van Bursaspor-speler Erdogan ging de bal na 26 minuten op de stip en wist Leroy Fer alsnog de Enschedese ploeg verdiend op 1-0 te zetten. In blessuretijd kwam Bursaspor via een doelpunt van Pinto echter op gelijke hoogte.

De Tukkers moesten na rust minimaal tweemaal scoren en voldeden aan deze opdracht. Robbert Schilder scoorde na een uur spelen de 2-1 en niet veel later maakte de net ingevallen Felip Gutiérrez op aangeven van Tadic de 3-1. Met tien tegen elf, Chrétien kreeg rood, begon Twente vervolgens aan de verlenging.

Twente leek in de verlenging al vroeg het verschil te maken, maar de bal wilde er niet in. Zo raakte Fer de lat en Gutiérrez de binnenkant van de paal. Kort voor het einde van de verlenging wist uitblinker Fer het doel alsnog te vinden; 4-1. Daardoor plaatst Twente zich na PSV als tweede Nederlandse ploeg voor de groepsfase van de Europa League.

Karakteristieken:

FC Twente

4 - 1
(1-3)

Bursaspor

 26' Fer(pen)
61' Schilder
62' Gútierrez
116' Fer
    45+5' Pinto
 
 Gele kaart: Brama, Fer, Castaignos (FC Twente), Erdogan, Chrétien, Ozturk, Carson, Cagiran (Bursaspor)
  Rode kaart: Chrétien (89) (Bursaspor/2xg)
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 22.000
Arbiter: Rizzoli (Ita)
 
Opstelling:   Opstelling:
Mihaylov
Rosales
Wisgerhof
Douglas
Schilder
Brama
Fer
Janssen (Gútierrez/60)
Tadic
Castaignos
Bulykin (W. Verhoek/59)
  Carson
Sesták
Ozturk
Erdogan
Vederson
Cagiran
N'Diaye (Kocak/82)
Chrétien
Batalla (Kiraz/112)
Ipek (Aslantas/40)
Pinto