Aanwinst Groningen inzet juridisch steekspel

FC Groningen heeft zich versterkt met Andraz Kirm. De noorderlingen zijn echter met zijn oude ploeg Wisla Krakau in een dispuut over de voorwaarden verzeild geraakt, melden ze woensdagavond. Groningen, dat gesteund wordt door de KNVB en Kirm, schakelt zo snel mogelijk de wereldvoetbalbond FIFA in om de zaak te beslissen.

Groningen huurt de 27-jarige Sloveense vleugelaanvaller voor een seizoen en heeft daarna een optie tot koop bedongen. Daarover zijn beide partijen het eens. Groningen verwachtte echter dat het alleen de huursom aan de Polen hoefde over te maken en dat zij het salaris van Kirm door zouden betalen.

Woensdagmiddag kwam Wisla echter met de mededeling dat het verwachtte dat Groningen zowel de huursom als het salaris zou betalen. De Nederlandse club won daarop juridisch advies in bij onder meer werkgeversorganisatie FBO en de voetbalbond. Zij vonden dat Groningen het recht aan zijn kant heeft.

Groningen vraagt nu de FIFA om een voorlopige overschrijving van Kirm goed te keuren terwijl de zaak wordt bekeken. De club en de 45-voudig Sloveens international stellen zich op het standpunt dat een speler nooit mag lijden onder een conflict tussen twee clubs.