FIA: Geen DRS in Eau Rouge

Net als vorig jaar mag er op Spa-Francorchamps in Eau Rouge geen gebruik worden gemaakt van het Drag Reduction System, zo heeft autosportfederatie FIA laten weten. Het meetpunt ligt voor Eau Rouge, terwijl de vleugel in de race vlak na de bocht opengeklapt kan worden.

Verder is bekend geworden dat Eliseo Salazar voor het eerst aan zal schuiven bij de stewards. De 57-jarige Chileen reed tussen 1981 en 1983 in de Formule 1. Zijn beste resultaat is een vijfde plaats in San Marino in 1982 toen hij voor ATS uitkwam. Hij is het bekendst geworden van een incident dat datzelfde jaar plaatsvond in Duitsland. Raceleider Nelson Piquet zette Salazar op een ronde toen het duo met elkaar in botsing kwam. Het leidde tot een handgemeent tussen de twee.

Salazar heeft daarna in tal van raceklasses gereden, waaronder CART IndyCar, Indy Racing League en de American Le Mans Series. Hierdoor heeft hij zowel de F1-race op Monaco, de Indy 500 en de 24 uur van Le Mans gereden. De Chileen rijdt tegenwoordig rally's. Dit jaar deed hij nog met een Mini WRC mee aan de Rally van Argentinië waarin hij twaalfde werd.