EA Maxis: 'Pc-gaming is niet dood'

Het is de eeuwige discussie: is pc-gaming dood? De lead producer van SimCity, Kip Katsarelis, vindt van niet, vertelt hij in een interview. Pc-gaming is nog levend en wel.

"Pc-gaming is niet dood, het is heel erg levend", zegt Katsarelis. "Blizzard heeft nogal een succes gehad met hun recente Diablo III-release, The Sims is erg succesvol, dus er is een markt daar, we hebben een publiek dat spellen op dat platform wil, we zijn nog steeds een pc-studio en dat blijven we." Hij vertelt ook dat de Glassbox-engine, die voor de nieuwe SimCity-titel gebouwd is, prima om te zetten is voor andere platformen, maar dat de pc hun markt is.

"Ik zie ons op vele platformen, er is zeker een wens voor SimCity: het is een van die spellen waar iedereen iets mee heeft, iedereen woont ergens" gaat hij verder. "Niet alleen gaming is veranderd, er is een hele generatie die SimCity misschien wel kennen en gespeeld hebben op de iPhone, maar de echte ervaring op de pc nog niet hebben ervaren. Dus we kwamen met SimCity Social, er is ook CityVille, er is een hele nieuwe generatie van stadbouwers die onze game waarschijnlijk heel graag willen spelen."

Katsarelis wilde niet verder ingaan op de toekomstplannen van Maxis na SimCity, maar legde uit dan de basis en vooruitgang van het nieuwe spel een investering in de toekomst was. Het vijfde deel van SimCity komt volgend jaar uit op pc en Mac.