Zanardi: "Ferrari zal Massa moeten vervangen"

Volgens voormalig Formule 1-coureur Alex Zanardi is het onvermijdelijk dat Ferrari Felipe Massa zal gaan vervangen. De Braziliaanse coureur ligt al een tijd onder vuur vanwege zijn tegenvallende prestaties. Zanardi meent dat Massa zich geen uitweg meer kan veroorloven.

"Felipe is een coureur met goede kwaliteiten, maar hij gaat ten onder aan zijn eigen onrust. Als hij meer zichzelf probeerde te zijn, in plaats van Alonso, dan zou hij vaker op het podium hebben gestaan", aldus de 45-jarige ex-coureur tegenover het Italiaanse blad Autosprint.

"Hij is ook maar een mens en meer 'Latino' dan Fernando, zoals de Britten dat zeggen. Het is een moeilijke baan, zeker als je voor Ferrari rijdt, maar hij kan zich geen enkele uitvlucht meer permitteren", zo vervolgt de Italiaan die in 2001 zijn beide benen verloor bij een crash op de Lausitzring.

De ex-coureur ziet Hamilton als een ideale vervanger voor Massa. "Mijn tweede keuze is Eduardo Mortara." De 25-jarige Mortara won in 2010 de Formule 3 Euroseries en rijdt momenteel in de DTM. "Als ik mocht kiezen, dan zou ik Mortara opleiden net zoals McLaren dat met Lewis heeft gedaan."