Brinkman wil af van overbodige flitspalen

Voormalig PVV'er Hero Brinkman, nu lijsttrekker van DPK, heeft een meldpunt opgericht voor overbodige flitspalen. Brinkman wil af van flitspalen die er alleen staan om bekeuringen te kunnen uitschrijven, zei hij woensdag in een interview op RTL-Z.

Volgens Brinkman zijn flitspalen terecht op plaatsen waar structureel te hard wordt gereden, maar zijn er veel flitspalen waarvoor dat niet geldt. Hij wees erop dat het Openbaar Ministerie al in 2007 heeft beloofd overbodige flitspalen weg te halen, maar daar zou nooit werk van zijn gemaakt. Op basis van de meldingen die binnenkomen op de site, overbodigeflitspaal.nl, zal Brinkman een voorstel doen om de palen weg te halen.

Brinkman zei in het interview verder dat zijn boek over de PVV niet voor de verkiezingen zal verschijnen, maar eind dit jaar. Brinkman zegt niet met modder te zullen gooien, maar te zullen laten zien hoe een populistische partij zonder democratie werkt.

Een andere ex-PVV'er, Marcial Hernandez, brengt volgende week een boek uit over de PVV. Ook het opgestapte Kamerlid Jhim van Bemmel heeft een boek aangekondigd, maar wanneer dat verschijnt is niet bekend.


Brinkman wil af van overbodige flitspalen (Foto: Novum)