[US Open] Errani moeizaam langs Spaanse Muguruza

Sara Errani heeft dinsdag met de nodige moeite de tweede ronde op de US Open bereikt. De als tiende geplaatste Italiaanse had drie sets nodig om zich van Garbine Muguruza Blanco uit Spanje te ontdoen: 6-3, 6-7 (6) en 6-1. Na de tweede set te hebben verloren richtte Errani zich aan het begin van de derde weer op. Een snelle break betekende voor Muguruza de doodsteek.

Agnieszka Radwanska, Angelique Kerber, Ana Ivanovic en Venus Williams gingen allemaal simpel door. De als tweede geplaatste Radwanska gunde Nina Bratchikova uit Rusland maar twee games: 6-1 en 6-1. Ook Kerber, de nummer zes van de plaatsingslijst, stond slechts twee games af. De Duitse klopte Anne Keothavong uit Engeland met 6-2 en 6-0.

Ivanovic en Williams hadden iets meer moeite. De Servische zette Elina Svitolina uit Oekraïne met 6-3 en 6-2 opzij. Venus Williams, bij wie vorig jaar na haar uitschakeling in de tweede ronde in New York een auto-immuunziekte werd geconstateerd, versloeg haar landgenote Bethanie Mattek-Sands. De Amerikaanse strijd ging met 6-3 en 6-1 naar Williams.