'FC Twente ziet in Braafheid opvolger Douglas'

Mocht Douglas voor het verstrijken van de transferdeadline nog vertrekken bij FC Twente, dan zullen de Tukkers zo snel mogelijk werk maken van Edson Braafheid. De 29-jarige verdediger werd onlangs door Hoffenheim-trainer Markus Babbel samen met Ryan Babel verbannen naar de amateurs.

Braafheid speelde eerder al twee seizoenen voor FC Twente, dat hem in 2007 overnam van FC Utrecht. In 2009 haalde trainer Louis van Gaal hem naar Bayern München, waar hij slechts tot negen duels kwam. In zijn periode bij Der Rekordmeister werd hij een half jaar verhuurd aan Celtic. Vervolgens maakte hij de overstap naar 1899 Hoffenheim.

Volgens TC Tubantia zouden naast Fulham en Newcastle United ook Schalke 04 in de markt zijn voor de 24-jarige Douglas. De Braziliaan heeft via één van zijn zaakwaarnemers aangegeven dat hij nog een seizoen in Enschede blijft, maar Twente wil op elke ontwikkeling zijn voorbereid.

Zeker nu Andreas Bjelland mogelijk lange tijd uit de roulate is door een gebroken middenvoetsbeentje, wil Twente direct een vervanger na een mogelijk vertrek van Douglas.