Ed Sheeran snapt eigen hit niet

Ed Sheeran vindt het nog steeds raar dat The A Team een hit is geworden. Toen de zanger jaren geleden op zoek was naar een platenmaatschappij, kreeg hij het advies om zijn muziek meer te laten lijken op die van James Blunt, die destijds de hitlijsten aanvoerde met You're Beautiful.

"Ze wilden geen nummers horen over dakloze hoeren", vertelt de 21-jarige Sheeran over zijn debuutsingle. The A Team kwam vorig jaar op de derde plaats binnen in de Britse hitlijsten. "Het is best maf om dan succes te behalen met een lied waarvan mij werd verteld dat het niet eens op de radio gedraaid zou worden."

De roodharige Brit omschrijft zijn eigen werk als een mix van 'folk, akoestische muziek, hiphop en soul'. "Ik rapte al voor ik begon met zingen. Ik was heel erg fan van Eminem toen The Slim Shady EP uitkwam, maar ik mocht 'm niet hebben omdat hij te veel vloekte."

Sheeran schrijft niet alleen muziek voor zichzelf, maar helpt ook andere artiesten. Zo werkte hij onlangs samen met Taylor Swift. "Zij is echt een schatje", vindt de zanger. "Ze is het perfecte voorbeeld van hoe een muzikant zou moeten zijn. Ze houdt van muziek en dat is het enige waar het bij haar om draait."


Ed snapt het succes van dit nummer niet