Normaal: Nederlandse politiek, t'is niet normaal

Normaal-frontman Bennie Jolink heeft het helemaal gehad met de Nederlandse politiek. De 66-jarige zanger zegt zich de laatste jaren 'bont en blauw' te ergeren aan het toenemende populisme in Den Haag, schrijft hij op de website van de boerenrockband.

Vooral de partij van Geert Wilders krijgt ervan langs van Jolink. "Neem nou zo'n zwakbegaafde sukkel als die Dion Graus, die niet eens een fatsoenlijke volzin in het Nederlands kan uitspreken, met z'n animal cops. Honderden mensen bij de politie weg halen om cavia's te gaan bewaken."

Over 'die trieste Venlose blondie' wil Jolink liever helemaal niets kwijt. "Als je op deze partij stemt, ben je een grote stomkop", aldus de zanger over de PVV.

Ook op het nieuwe album van de Achterhoekse band wordt Wilders aangepakt. De politicus krijgt flinke kritiek in het nummer Heb I-J Dat Ok. Om het statement nog wat kracht bij te zetten is in het artwork van het album een afbeelding te vinden waarop Wilders staat afgebeeld naast Adolf Hitler en Anders Breivik. Op de achtergrond zijn een hakenkruis en grafkruizen te zien.

Jolink is verder niet te spreken over premier Mark Rutte, 'die Nederland te schande heeft gemaakt door in het Europees Parlement niets te willen zeggen over het Polenmeldpunt van de PVV'. Wanneer de SP gaat regeren 'komen we honderd procent zeker in een nog veel ergere financiële crisis' en van PvdA-leider Diederik Samsom zakt Jolinks broek af, omdat hij nodig zijn 'gezinnetje erbij moet slepen'.