17-jarige omgekomen na explosie in Keulen

Bij een explosie in Keulen is een 17-jarige jongen omgekomen. Een 52-jarige man is aangehouden op verdenking van moord. De politie denkt dat hij de explosie heeft veroorzaakt omdat hij niet instemde met de omgang van de jongen met zijn 14-jarige dochter.

De man was de zolderwoning van de jongen maandagavond met geweld binnengedrongen en had de boel overgoten met benzine en vervolgens aangestoken. De 17-jarige jongen werd door de explosie van vier hoog uit het raam geslingerd en stierf op de binnenplaats aan zijn verwondingen. De 52-jarige man liep zware brandwonden op en moet kunstmatig in coma worden gehouden.

Twee andere bewoners van het pand raakten licht gewond. Tien woningen zijn tijdelijk onbewoonbaar.

Het latere slachtoffer werd klaarblijkelijk door de vader van zijn vriendin bedreigd. Hij had eerder maandagavond de politie gebeld met de vraag wat hij moest doen als iemand bij hem de deur intrapte en mishandelde. Hem werd aangeraden meteen het alarmnummer te bellen.

Kort voor de explosie had de 17-jarige het alarmnummer inderdaad gebeld en gezegd dat iemand met geweld zijn woning binnen probeerde te dringen. Politieagenten waren nog niet ter plaatse toen de explosie zich voordeed. Volgens ooggetuigen had de jongen kort voor de ontploffing in de vensterbank gestaan en om hulp geschreeuwd.

De politie zei dat de verdachte bekend was van twee meldingen van huiselijk geweld tegen zijn dochter. De man had daarbij ook dreigementen geuit tegen de 17-jarige jongen met wie zij omging.