Wilders wil Roemenen blijven weren

PVV-leider Geert Wilders wil dat de grenzen de komende jaren gesloten blijven voor Roemenen en Bulgaren. Minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) moet daarvoor gaan zorgen, zei Wilders dinsdag tegen de NOS.

Vanaf 1 januari 2014 hebben Roemenen en Bulgaren geen vergunning meer nodig om in Nederland te gaan werken. Volgens Wilders zullen er dan honderdduizenden mensen uit Roemenië en Bulgarije naar Nederland komen. "Als Kamp een vent is zegt hij: ik zorg dat de grenzen ook na 2014 gesloten blijven. En als dat niet lukt moet hij maar zorgen dat die twee landen uit de Europese Unie verdwijnen", zei Wilders.

Volgens Wilders verdringen Roemenen en Bulgaren Nederlanders op de arbeidsmarkt en zorgen ze voor veel overlast. Dat zei hij eerder ook al over Polen.

Wilders zei verder tegen de NOS dat hij na de verkiezingen het liefst gaat meeregeren. De meeste partijen sluiten samenwerking met de PVV uit, maar volgens Wilders kunnen ze daar na de verkiezingen zomaar op terugkomen. Hij noemde een coalitie met VVD en SP als mogelijkheid. "Wie weet is een coalitie van VVD, SP en PVV mogelijk."


Wilders wil Roemenen blijven weren (Foto: Novum)