Jumbo weigert bierverkoop onder 18 jaar

In het Gelderse Bemmel heeft een uitbater van een Jumbo-supermarkt besloten dat 16- en 17-jarigen bij hem geen bier meer mogen kopen. De eigenaar zou 'verantwoordelijkheid' willen nemen.

De verkoop van licht-alcoholische dranken aan deze jongeren wordt stopgezet omdat "Vooral de categorie 16- en 17-jarigen er enorm op gefocust is om alcohol te kopen", aldus de kortzichtige Jumbo-exploitant Pim Scheperkamp tegenover Omroep Gelderland.

Een wetsvoorstel om de leeftijdsgrens van 16 naar 18 op te krikken ligt al klaar, maar is nog niet eens in behandeling.

"Omdat het al speelde in de politiek wilden we er alvast mee beginnen: waarom wachten als het toch al actueel is", legt Scheperkamp uit tegenover BNR. "We hebben er wel eens overlast van. We zijn bijvoorbeeld altijd op zondag geopend. De afgelopen tijd waren er op zondag wat evenementen - zoals de Kermis - en op dat soort dagen hebben we last van wat lichte overlast."

Voor de jongeren die liever rustig thuis een biertje drinken dan duur in een drukke bar zijn er echter meer mogelijkheden om aan bier te komen. De Jumbo is namelijk niet de enige supermarkt in Bemmel. Daarmee faalt het beleid eigenlijk al meteen en lijkt 'de verantwoordelijkheid' vooral een manier om media-aandacht te genereren en van 'lichte overlast' af te komen.

Update:

Meer info van BNR toegevoegd


Hallo Jumbo Bemmel! Elke dag service met een glimlach, behalve voor tieners.