R. Koeman: "Dit zal nooit meer gebeuren"

Ondanks de 2-1 overwinning op Heracles Almelo was Feyenoord-trainer Ronald Koeman kwaad. Bepaalde afspraken werden niet nagekomen en daar werd maandag over gesproken.

In de eerste helft kreeg Feyenoord bij een 2-0 voorsprong een strafschop. Sekou Cissé nam plaats achter de bal en wist niet te scoren. Na afloop vertelde Koeman dat de Ivoriaanse spits eigeniljk geen strafschop had mogen nemen. Daarvoor zijn Ruud Vormer en Lex Immers de aangewezen personen. In de tweede helft werd het nog 2-1, waardoor het nog spannend werd.

"We hebben er nog eenmaal over gesproken en nu is het de wereld uit", zegt Koeman in het Algemeen Dagblad. De coach was niet alleen kwaad op Cissé, maar ook op de rest van de ploeg. Koeman had graag gezien dat iemand de bal van Cissé had afgepakt. "Ze wilden duidelijk geen gevecht om de bal in het zestienmetergebied."

Koeman legde veel nadruk op het incident. "Dat doe je als trainer op zo'n moment inderdaad. Dit kon zo niet, dat heb ik duidelijk gemaakt. Nee, dit zal nooit meer gebeuren. Het is bij een jong elftal heel normaal dat ze zoeken naar wie de baas is. Zoiets moet ook groeien, het heeft met de ontwikkeling van spelers te maken."