Sonja Silva hield zichzelf voor de gek

Sonja Silva's huwelijk met haar ex-man Declan Vermaat strandde omdat ze zichzelf voor de gek hield. Dat zegt ze dinsdag in De Telegraaf. De voormalig TMF-vj wilde zo graag gelukkig zijn dat ze zichzelf wijsmaakte dat ze iets voor Vermaat voelde.

De 35-jarige Silva stapte begin dit jaar met Vermaat in het huwelijksbootje. Het huwelijk strandde echter na ruim vier maanden. "Ik hield mezelf misschien wel voor de gek. Ik wilde dat zo graag voelen", zegt ze over haar korte tijd met Vermaat.

"In de loop der jaren ben ik erachter gekomen wat de essentie van liefde is. En omdat ik ging trouwen en we zelfs bezig waren met een baby, heb ik mijzelf misschien inderdaad wijsgemaakt dat ik dat voor Declan voelde."

Enkele maanden later kwam Silva tot inkeer. "Ik kwam mezelf nu voor het eerst echt tegen. Ik ben 35, het is tijd om in de spiegel te kijken. Dus ben ik weggegaan."

De presentatrice is inmiddels gelukkig met X Factor-zanger Pyke Pos. De twee zeggen nooit te gaan trouwen. "We hebben ons voorgenomen vanaf nu elk jaar te vieren dat we weer een jaar níét getrouwd zijn. Dat doen we minstens tot we honderd zijn."