Brit is Breivik-fan

De Noorse terrorist Anders Breivik krijgt dagelijks stapels fanmail. De meeste van zijn fans schuwen de publiciteit, maar een van zijn Britse fans doet dat niet. In een interview met dagblad The Sun vertelt hij voluit over zijn bewondering voor de massamoordenaar.

De anti-islamitische Philip Horn (44) zegt dat Breivik deed wat gedaan moest worden om Noorwegen te beschermen tegen de moslims. Volgens hem is Breivik een held en heeft hij bewezen dat hij niet gek is, maar dat hij "net zoals zovelen wenst dat zijn land weer wordt zoals het was voor de mosliminvasie." Het vermoorden van de jongeren is volgens Horn te legitimeren, aangezien het jongeren zou betreffen die 'politiek gehersenspoeld' werden. Horn zou een soortgelijke slachting in Engeland dan ook wel zien zitten, wanneer dat tenminste voldoende effect zou hebben.

Bang voor eventuele strafbaarheid van zijn uitspraken is hij niet. Hij zegt het geen probleem te vinden om ervoor de gevangenis in te moeten en dat hij zijn uitspraken sowieso niet terug zal nemen.