Wester: Roemer niet lekker in zijn vel

Volgens politiek verslaggever Frits Wester zat SP-lijsttrekker Emile Roemer zondag niet lekker in zijn vel bij het Premiersdebat op RTL 4. Dit zei hij maandag op Radio 538.

Wester leidde het eerste grote lijsttrekkersdebat voor de Tweede Kamer-verkiezingen van 12 september waarbij tevens Diederik Samsom (PvdA), Geert Wilders (PVV) en Mark Rutte (VVD) de degens met elkaar kruisten. Volgens Stichting KijkOnderzoek kon het debat op 1,7 miljoen kijkers rekenen.

Samsom werd met 51 procent van de stemmen de grote winnaar, maar Roemer moest het doen met slechts 6 procent van de stemmen. De SP-voorman is dan ook de verliezer van het debat vertelt Wester: "Roemer was de vorige keer sterk in de debatten, omdat hij toen de nieuwe man was en met een grap en een grol heel ver kwam. Nu moest hij meer op de inhoud. Hij zat niet zo heel lekker in zijn vel."

De RTL-journalist had het idee dat Roemer niet altijd de moeite nam om precies antwoord te geven op vragen. Wester verwacht dat Samsom goede zaken heeft gedaan in het debat en dat hij zetels gaat afsnoepen van de SP. Op sociale media is echter kritiek op de rol van Wester: hij zou Roemer weinig hebben laten uitpraten en veel hebben afgekapt.

Wester: Roemer niet lekker in zijn vel