Enoh hervat training bij Ajax

Het voetbalseizoen is inmiddels drie speelronden oud, maar Eyong Enoh is nu pas begonnen met de voorbereidingen. De middenvelder van Ajax stond namelijk twee maanden aan de zijlijn met een gekwetste knie.

Enoh liep de blessure op tijdens een oefeninterland tussen Kameroen en Guinea. "Eerst dacht ik dat het wel meeviel, want ik heb gewoon de hele wedstrijd uitgespeeld", liet de voetballer op de officiële website van Ajax weten. "Later bleek echter dat er meer aan de hand was. Ik bleef pijn houden en bovendien werd mijn linkerknie steeds dikker."

De blessure van Enoh was in elk geval bijzonder te noemen. Aanvankelijk constateerde men een breuk in de knieschijf, waarop het been in het gips werd gezet. Bij een controle in het ziekenhuis bleek het echter om een aangeboren afwijking te gaan. In dit geval bestond de knieschijf van de voetballer uit twee delen en er was bovendien een kneuzing ontstaan. Door het gips was alle spierkracht uit het been weggevloeid, waardoor hij afgelopen maand pas met de revalidatie kon starten.

Inmiddels is Enoh verlost van alle problemen en richt zich op zijn rentree bij Ajax. Hij kon echter nog niet zeggen wanneer dit gaat plaatsvinden. "Dat is meer iets voor de dokter en de fysio. Ik train in ieder geval vol overgave en kan elke dag iets meer geven op de training. Het gaat dus in ieder geval de goede kant op. Hopelijk kan ik snel weer minuten maken voor Ajax."