Tien doden door Isaac op Hispaniola

De tropische storm Isaac heeft op Hispaniola, het eiland dat Haïti en de Dominicaanse Republiek delen, aan tien mensen het leven gekost. De storm trok zaterdag over het eiland heen.

Acht doden vielen in Haïti en twee in de Dominicaanse Republiek. Uiteindelijk lag het aantal slachtoffers minder hoog dan werd gevreesd. Ook de schade viel mee.

Veel slachtoffers vielen als gevolg van overstromingen of instortingen. In het noorden van Haïti werd een man meegesleurd door het wassende water toen hij probeerde een rivier over te steken. In het zuiden van het land kwam een vrouw om toen een boom op haar huis viel, en een 10-jarig meisje overleed toen ze werd bedolven door een instortende muur.

Dodelijke slachtoffers door noodweer in het straatarme Haïti komen vaak voor. In Haïti is sprake van zware ontbossing, waardoor overstromingen en aardverschuivingen vrij spel hebben. Vorig jaar kostten aardverschuivingen, veroorzaakt door een tropische storm, in de hoofdstad Port-au-Prince aan twintig mensen het leven.