[Premier League] Van Persie scoort fraai voor winnend United

Robin van Persie heeft zijn thuisdebuut op Old Trafford zaterdag opgeluisterd met een fraaie goal. De kersverse Manchester United-spits draaide de bal met een bekeken boogje over Fulham-doelman Mark Schwarzer en zorgde daarmee voor de gelijkmaker. United versloeg de ploeg van Martin Jol met 3-2.

Damien Duff zette Fulham op aangeven van voormalig Twente-speler Bryan Ruiz vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Van Persie en vervolgens Shinji Kagawa en Rafael bogen de stand nog voor rust om in 3-1. In de tweede helft, die moeizaam verliep voor de vicekampioen, zorgde miscommunicatie tussen doelman David De Gea en Nemanja Vidic voor een spannend laatste halfuur. De Londenaren wisten het net echter niet meer te vinden.

Manager Sir Alex Ferguson had, anders dan hij van tevoren van plan zei te zijn, Alexander Büttner geen plekje op de bank gegund. De linksback moest op de tribune plaatsnemen.

Everton haalde uit bij Aston Villa: 1-3. De club van Ron Vlaar en Karim el Ahmadi, beiden in de basis, zag Steven Pienaar, Marouane Fellaini en Nikica Jelavic Everton voor rust op 0-3 zetten. De ploeg uit Birmingham moest na een klein uur ook nog met tien man verder, Ciaran Clark haalde de doorgebroken Jelavic onderuit. Oud-Feyenoorder El Ahmadi nam nog wel de eretreffer voor zijn rekening.

Tottenham Hotspur, met Rafael van der Vaart en Jan Vertonghen in de basis, wist zich thuis niet te ontdoen van West Bromwich Albion. Benoit Assou-Ekotto zette de ploeg van de oud-Ajacieden een kwartier voor tijd op voorsprong, maar in blessuretijd tekende James Morrison voor de verrassende gelijkmaker. De Spurs verloren vorige week ook al punten door bij Newcastle United te verliezen.

Norwich City en Queens Park Rangers deelden door goals van Simeon Jackson en Bobby Zamora de punten: 1-1. Jos Hooiveld bleek met Southampton niet opgewassen tegen Wigan Athletic. Franco Di Santo en oud-PSV'er Aroune Koné zorgden in Zuid-Engeland voor 0-2.

Sunderland - Reading werd eerder op de dag afgelast omdat het veld onbespeelbaar was door de hevige regenval. Chelsea - Newcastle United staat zaterdagavond nog op het programma. Liverpool en Manchester City ontmoeten elkaar zondag op Anfield Road.

Van Persie scoort fraai voor winnend United (Foto: Novum)