[WSR] Uitslag race 1 Silverstone

Jules Bianchi heeft op een regenachtig Silverstone de eerste race van de World Series by Renault op zijn naam geschreven. De Fransman kreeg in een chaotische race op het podium gezelschap van de Nederlanders Robin Frijns en Nigel Melker. Laatstgenoemde debuteerde dit weekend in deze raceklasse.

De race startte onder droge omstandigheden, maar al snel kwam het hemelwater naar beneden. Raceleider Kevin Magnussen werd hier slachtoffer van en schoof van de baan. Niet veel later gingen acht coureurs, waaronder toppers Sam Bird en Alexander Rossi, bij Luffield van het asfalt. De organisatie besloot de race al snel stil te leggen.

Op dat moment reed de nog niet gestopte Will Stevens aan de leiding voor Bianchi en Frijns. De ook nog niet gestopte Melker lag vijfde. Hij wisselde tijdens de onderbreking naar regenbanden. De wedstrijd werd achter de safety car hervat. Stevens ging al snel van de baan en ook Daniil Move deed dit, waardoor de top drie uit Bianchi, Frijns en Melker bestond. Deze stand zou tot de streep niet meer veranderen. Uiteindelijk kwamen slechts tien coureurs over de meet.