Belgenblad bant bikinibeelden

Het Belgische tijdschrift Humo heeft festivalfoto's van meisjes en vrouwen in bikini van de website verwijderd. Het blad plaatste al jaren onder de noemer 'bikinibabes' dergelijke fotoseries op zijn site, maar nu er ophef over ontstaan is, heeft Humo ervoor gekozen dat niet meer te doen.

Op diverse sociale media werd al enige dagen wat discussie gevoerd over vermeende vrouwonvriendelijkheid van de beelden, maar de aandacht voor de kwestie kwam pas echt op gang toen schrijfster Kathleen Vereecken in dagblad De Standaard een opiniestuk over de foto's publiceerde. Daarin stelde ze dat Humo vrouwen als vleeswaar etaleert en becommentarieert. Ook verwees ze naar de documentaire Femme de la rue, waarin seksuele intimidatie in Belgische steden aan de kaak wordt gesteld.  

De hoofdredacteur van Humo laat in een reactie weten de kritiek nogal overtrokken te vinden. Desondanks heeft hij wel besloten dergelijke fotoseries niet meer te plaatsen. De term 'bikinibabes' vindt hij niet seksistisch. Die titel zou gekozen zijn omdat het zo lekker allitereert.