Everton verlaat Heracles na dit seizoen

Everton verlaat zijn club Heracles Almelo dit seizoen na zeven jaar trouwe dienst. "Mijn contract loopt na het seizoen af. Ik ga niet verlengen en ben dus bezig aan mijn laatste seizoen bij Heracles", vertelt de Braziliaanse spits Voetbal International zaterdag.

Everton zegt lang over zijn beslissing te hebben nagedacht. "Het is natuurlijk lastig om deze prachtige club straks te verlaten", vertelt hij het weekblad. "Dat wordt makkelijker als we Europees voetbal halen. Dan kan ik de club met een goed gevoel verlaten."

"Ik ben nu 29 en wil nog wel graag een stapje maken. Europees voetbal spelen met een mooie Nederlandse club of zelfs voor het kampioenschap strijden" zegt de ambitieuze voetballer. "Aan de andere kant, als er een aanbod komt van een club uit Qatar of Rusland of zo, dan ga ik daar zeker over nadenken. Geld is niet alles, maar wel belangrijk natuurlijk. Daarmee kan ik onze kinderen een goede toekomst garanderen."

De spits, die in 187 duels 61 keer het net vond voor de Heraclieden, wil ook graag Nederlander worden. "Maar ik ben zo druk met onze twee kinderen dat ik daar nu even geen tijd voor heb", besluit de Braziliaan, die zijn inburgeringscursus nog moet halen.