"Boccara's kwaliteiten staan buiten kijf"

Frank de Boer is onder de indruk van nieuwkomer Ilan Boccara, die werd weggeplukt uit de jeugdacademie van Paris Saint-Germain. "Hij speelt met veel passie," aldus de trainer van Ajax.

Met de komst van het grote geld bij Paris Saint-Germain is er een leegloop van de jeugdopleiding op gang gekomen. Megatalent Moussa Dembele verliet de club al voor Fulham, Ilan Boccara deed hetzelfde en trok naar Ajax. De 19-jarige Franse Nederlander maakt sinds zijn komst in Amsterdam grote indruk in het tweede elftal.

"Ik heb hem nu drie keer bij Jong Ajax aan het werk gezien en hij maakte een heel goede indruk", looft De Boer de verdedigende middenvelder, die op termijn de opvolger van Vurnon Anita kan worden. "Hij heeft een bepaalde passie, gedrevenheid die niet veel spelers hebben. Hij heeft overal een teen tussen en trekt zijn been nooit terug."

"We laten hem rustig acclimatiseren", vertelt De Boer verder aan De Telegraaf. "Je ziet nu ook in de wedstrijden dat hij na een uur moe wordt. Maar zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Bepaalde trainingen zal Ilan er zeker bij komen."