Wietpas leidt tot vijf keer meer overlast

Sinds de invoering van de wietpas is de drugsoverlast in Maastricht explosief gestegen. In de wijken Pottenberg en Heugemerveld is het erg onrustig door drugsdeals en voelen bewoners zich vooral in de avonduren niet meer veilig. Dat meldt Dagblad De Limburger donderdag.

Vicevoorzitter Meindert Pelkmans van buurtplatform Heugemerveld schreef in een Noodkreet aan de Maastrichtste gemeenteraad; "niet meer te weten wat we moeten doen".

Pelkmans zegt dat de drugsoverlast sinds de invoering van de wietpas op 1 mei meer dan vervijfvoudigd is. "Er wordt gedeald door jeugd van 14 jaar. De hangjongeren (dat probleem was onder controle) gaan zich weer bemoeien met drugs

In Pottenberg, aan de andere kant van Maastricht, is het ook al een tijdlang erg onrustig door illegale handel in drugs, stelt de buurt. "Vooral in de nachtelijke uren heeft deze illegale handel dusdanige vormen aangenomen, dat de bewoners van Pottenberg zich erg onveilig en angstig voelen".

Burgemeester Onno Hoes noemde de wietpas onlangs nog een 'groot succes'. Waarop hij dit baseerde is niet geheel duidelijk.