Modder lost resolutieproblemen Dark Souls op

Maar liefst 23 minuten na de release van Dark Souls: Prepare to Die voor pc is er al een mod uitgekomen. Met deze mod kunnen spelers de geweldige resolutie van 1024 x 748 veranderen. Zonder deze mod kun je namelijk alleen voor die resolutie kiezen.

Durante, een NeoGAF-gebruiker, werkte een week aan het framework voor het kleine .dll-bestandje om aankomende problemen op te lossen. De producer van Dark Souls, Daisuke Uchi, vertelde eerder deze maand al dat het team de framerate-problemen waarschijnlijk niet helemaal kon oplossen. Eurogamer merkte daarnaast ook op dat de resolutie vast stond op 1024 x 748.

From Software gaf twee maanden geleden toe dat ze problemen hadden met het porten van Dark Souls: "Om eerlijk te zijn hebben we het echt moeilijk. We hebben weinig ervaring en kennis als het gaat om het porten naar pc. We dachten dat het makkelijk zou zijn, maar dat is dus niet zo."

Vanochtend kwam de game uit. Durante had maar 23 minuten nodig om zijn code aan te passen op basis van het framework dat hij eerder had gemaakt. Met de mod is het spel minder wazig en kun je andere resoluties kiezen. Het bestandje is hier te downloaden. Daar kun je ook screenshots vinden, met en zonder de mod.