Lance Armstrong geeft dopingstrijd op

Lance Armstrong heeft zijn jarenlange strijd tegen de antidopingautoriteiten opgegeven. De zevenvoudig tourwinnaar zegt klaar te zijn met alle 'onzin'. Hij wil zich richten op andere dingen.

"In ieders leven komt er een moment waarop je tegen jezelf moet zeggen: genoeg is genoeg. Dat moment is voor mij nu gekomen", laat Armstrong in een verklaring weten. Volgens The Boss heeft de jarenlange 'heksenjacht' een enorme tol geëist van zijn gezin en zijn werk voor zijn foundation.

De Amerikaanse antidopingautoriteit USADA wil Armstrong vervolgen wegens dopinggebruik na recente verklaringen van vijf oud-collega's van de wielrenner. Armstrong probeerde dat te verhinderen door een kort geding aan te spannen, maar zijn verzoek werd afgewezen.

Armstrong is in zijn carrière nooit positief getest op het gebruik van doping. Volgens USADA heeft hij steroïden en bloeddoping gebruikt in zijn periode bij US Postal en opvolger Discovery.

USADA heeft in een reactie verklaard dat het agentschap Armstrongs zeven tourzeges wil afnemen. Ook kan hij een levenslange schorsing tegemoet zien.


Lance Armstrong geeft dopingstrijd op (Foto: Novum)