'Bijtende stof in ranja was vaatwasmiddel'

De bijtende stof die woensdag op een ROC-vestiging in Tilburg in ranjabekertjes terecht is gekomen was vaatwasmiddel. In de keuken waar de ranja werd aangemaakt stond ook een fles vaatwasmiddel. Die is per ongeluk in de ranja terecht gekomen, zegt ROC-directeur Joep Reijven tegen Omroep Brabant.

Twee 16-jarige meisjes liepen ernstige brandwonden in hun keel op nadat ze tijdens een introductieavond op de vestiging aan de Professor Gimbrèrelaan uit de bekertjes hadden gedronken. Ze zijn opgenomen in een ziekenhuis. De toestand van één van hen is in ieder geval stabiel, zei een politiewoordvoerder op Radio 1. Een jongen spuugde het bijtende middel op tijd uit.

De politiewoordvoerder zei dat nog wordt onderzocht of inderdaad een fout is gemaakt met het vaatwasmiddel. "We gaan ten eerste uit van een ongeluk, maar we sluiten opzet niet uit."

Het bijtende middel is in ieder geval geen restant dat bijvoorbeeld na een reiniging in de bekertjes is achtergebleven. "Daarvoor was het te geconcentreerd."