Opnieuw arrestaties criminele 'jeugdbende'

In een onderzoek naar een criminele jeugdbende die veel overlast veroorzaakt in Zaltbommel en omgeving zijn nog drie aanhoudingen verricht. Het gaat om drie mannen van 56, 32 en 24 jaar uit Zaltbommel, meldt de politie woensdag.

Vanwege het onderzoek werden vorige week dinsdag op acht plekken in Zaltbommel, Arnhem, Breda en Rotterdam doorzoekingen verricht. Daarbij zijn onder meer een vuurwapen, drugs en vals geld in beslag genomen. Tot de aanpak werd besloten na verschillende incidenten.

Een arrestatieteam plukte vorige week vanwege de zaak daarnaast een 24-jarige man uit Zaltbommel van de A12 tussen Arnhem en Utrecht. De man wordt onder meer verdacht van het plegen van woninginbraken, het plegen van overvallen, diefstal met geweld, het overtreden van de Opiumwet, het uitgeven van vals geld en vuurwapenbezit.

Maandag werden de 56-jarige en 24-jarige mannen opgepakt voor onder meer drugsbezit. Dinsdag volgde de arrestatie van de 32-jarige man. Hij wordt verdacht van de Wet wapens en munitie. Alleen de 56-jarige man wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.