Man vast voor verkrachten gedrogeerde 17-jarige

Een 35-jarige man uit Heerde zit vast op verdenking van het hebben van seks met een 17-jarig gedrogeerd meisje uit de gemeente Epe. Dat meldt de politie woensdag. Het incident zou eind april hebben plaatsgevonden. De rechter-commissaris in Zutphen besloot woensdag dat de man, die maandag werd aangehouden, langer mag worden vastgehouden.

De politie stelt in verband met het onderzoek niet eerder met de zaak naar buiten te zijn gekomen. De verdachte was met een groep jongeren tijdens Koninginnenacht naar het Kievitsveld in Emst gegaan, waar ze alcohol en drugs gebruikten.

Het meisje is vermoedelijk door een overdosis van de partydrug ghb buiten bewustzijn geraakt. Terwijl de overige jongeren even weg waren, zou de man uit Heerde vervolgens seks hebben gehad met het meisje.

Een tijdje later, toen de groep het bewusteloze meisje aantrof, alarmeerden de jongeren de politie. Het nog altijd bewusteloze meisje werd vervolgens met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Daar werd zij met onderkoelingsverschijnselen opgenomen op de intensive care.

De politie stelde forensisch onderzoek in en hoorde de afgelopen tijd verschillende betrokkenen. De 35-jarige man werd al eerder in het onderzoek een keer aangehouden, maar werd destijds door de rechter-commissaris op vrije voeten gesteld.