Madonna bindt in en schrapt hakenkruis

Madonna heeft haar concert aangepast. Marine Le Pen, vicepresident van het Franse Front National, werd in Nice niet afgebeeld met een hakenkruis, maar met een vraagteken op haar voorhoofd. Dat schrijft het Franse persbureau AFP.

Le Pen was vorige maand wel met hakenkruis te zien tijdens Madonna's concert in Parijs. Na die show besloot Front National de Queen of Pop aan te klagen, volgens de extreemrechtse partij was de afbeelding een ernstige belediging en 'een oorlogsverklaring tegen een deel van het publiek'.

Front National is blij dat Madonna lijkt te zijn gezwicht. "Voor zover ik weet heeft Madonna nog nooit iets aangepast", laat een lokaal partijlid weten. "Dit bewijst dat onze argumenten hout snijden en is geweldig nieuws."

Het concert in Nice was het laatste van Madonna's Europese MDNA-tournee. Tijdens haar tocht door Europa, waarbij ze begin juli Nederland aandeed, zorgde de 54-jarige zangeres geregeld voor ophef. In Rusland nam Madonna het op voor de dames van Pussy Riot, die vastzitten vanwege hun 'punkgebed'. Ook in Nice riep de Queen of Pop op de drie meiden vrij te laten.