Sony doekt gamestudio achter Wipeout op

Sony sluit de deuren van zijn gamestudio in Liverpool. Dat heeft het bedrijf bevestigd tegenover het tijdschrift Computer and Videogames. Waarom de studio, die voorheen bekendstond als Psygnosis en naam maakte met de raceserie Wipeout, dicht moet, is niet bekendgemaakt.

Hoeveel mensen door het sluiten van Sony Liverpool hun baan verliezen, is niet bekend. Het Japanse concern laat weten zo veel mogelijk mensen een nieuwe functie aan te bieden elders binnen het bedrijf.

In de afgelopen jaren hebben verschillende Britse gamestudio's hun deuren moeten sluiten. Onder meer Black Rock Studios, Bizarre Creations, Bigbig Studios, Zoë Mode, Rebellion en Headstrong Games sloten de afgelopen twee jaar hun deuren.

In maart besloot het Britse ministerie van financiën de lokale game-industrie tegemoet te komen met een korting op de belasting. Op die manier wil de overheid ondernemers stimuleren zich in Groot-Brittannië te vestigen in plaats van te verhuizen naar bijvoorbeeld het voordelige Canada. Het belastingvoordeel gaat in april van kracht.