'Managers niet compleet nutteloos'

Managers hebben het tegenwoordig zwaar. Heel zwaar. Ze zouden overbetaald, incompetent en lui zijn. Maar een onderzoeker van de Stanford University in de VS heeft nu bewezen dat het heel anders zit.

Edward Lazear, samen met Kathryn Shaw, ook van Stanford, en Christopher Stanton van de universiteit van Utah ontdekte dat er wel degelijk goede managers zijn. Theoretisch gezien staat het ruilen van een slechte manager met een goede manager gelijk aan het toevoegen van een extra persoon aan een team van negen arbeiders. Het geheim? Een goede manager motiveert niet alleen, maar hij onderwijst ook. Het effect van een goede manager is nog steeds merkbaar nadat hij vertrokken was.

Daarnaast hebben de onderzoekers ook uitgerekend of een manager meer waard is. Zoals reeds vermeld, kan een goede manager de productiviteit van een team arbeiders enorm doen toenemen. De schokkende conclusie van dit onderzoek? Een gemiddelde manager is 1,75 keer zo productief als een gemiddelde arbeider, wat ongeveer overeen komt met het verschil in salaris.

"Yeah, I'm gonna need you to go ahead and believe I work 1,75 times as hard."