Hell's Angel vervolgd voor gijzeling vrouw en kind

Een 46-jarige Hells Angel uit Gouda staat dinsdag in de rechtbank in Leeuwarden terecht voor het bedreigen en gijzelen van een vrouw en kind in de Friese plaats Oosterwolde vorig jaar. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in de Friese hoofdstad maandag.

Volgens justitie houden de bedreiging en gijzeling verband met een drugszaak. De partner van de bedreigde vrouw werd vorig jaar april aangehouden voor drugsbezit. In de woning werd in dozen tachtig kilo amfetamine en vijf kilo cocaïne aangetroffen en in beslag genomen.

Een dag later ging de Hells Angel verhaal halen over de drugs bij de vrouw en vroeg waar de dozen waren. Daarop bedreigde hij haar en het kind met een vuurwapen en hield hen vast in de woning. Pas toen de vrouw het bewijs van de inbeslagname van de drugs toonde liet de man hen met rust.

Hoewel de man lid is van de Hells Angels, staat hij niet in die hoedanigheid terecht, benadrukt de woordvoerder van het OM. Justitie heeft eerder tevergeefs geprobeerd de motorclub tot criminele organisatie te laten bestempelen. Wel probeert het kabinet sinds begin dit jaar zijn grip op motorbendes te verstevigen.