Hollywood geschokt door dood Tony Scott

Filmmakers in Hollywood zijn geschokt door de dood van regisseur Tony Scott. "Nooit meer Tony Scott-films. Een tragische dag", twitterde regisseur Ron Howard. Ook collega-regisseur Jon Favreau twittert zijn onbegrip en condoleert de vrienden en familie van Scott. De Britse Top Gun-regisseur sprong zondagnacht in Los Angeles van een brug.

Regisseur Duncan Jones, de zoon van David Bowie - die in de debuutfilm The Hunger van Scott speelde - schrijft: "Wou dat je het gevoel had dat je een manier kon vinden om door te gaan." Jones zegt van Scott het vak te hebben geleerd. "Tony was echt een prachtige man die me onder zijn hoede nam. Hij ontstak mijn passie voor het maken van films."

Ook acteurs reageren geschokt op het nieuws van het zelfgekozen einde van Scott. "Wat vreselijk om te horen dat Tony Scott dood is. Een geweldige regisseur", twittert Rob Schneider. Peter Fonda prijst zijn film Man on Fire. "Wat triest. Tony Scott, briljant regisseur, overleden." De Britse acteur en schrijver Stephen Fry laat weten verdrietig te zijn door het nieuws over Scott. "Een goede filmmaker en een charmante, bescheiden man."

Regisseur en scenarist Richard Kelly twittert over zijn werkervaring met Scott. "Het werken met Tony Scott was een als een geweldig tripje naar Las Vegas op woestijnweggetjes, een wildeman glimlachend achter het stuur. Ik voelde me veilig." Kelly schreef het scenario van de actiefilm Domino, die Scott in 2005 regisseerde.

Scott werd zondagnacht, drie uur nadat ooggetuigen iemand van de brug zagen springen, uit het water gehaald door de politie van Los Angeles. De regisseur had in zijn auto een lijst met contactpersonen gelegd. In zijn kantoor werd een afscheidsbrief gevonden.


Hollywood geschokt door dood Tony Scott (Foto: Novum)