Kamer: Telefoongids niet meer ongevraagd verspreiden

De Telefoongids moet niet meer ongevraagd huis-aan-huis in de brievenbus worden gegooid. Dat vindt een Kamermeerderheid van PvdA, CDA, SP, D66 GroenLinks en ChristenUnie, meldt de NOS maandag.

De partijen willen de Telecomwet aanpassen. Die wet verplicht nu nog de gids te verspreiden. De aanleiding voor het nieuwe inzicht is een actie van technologiejournalist Alexander Klöpping. Hij zette onlangs de website sterftelefoongidssterf.nl op, die doorverwijst naar een opzegformulier.

Het is volgens de bekende blogger en vaste gast van De Wereld Draait Door niet meer van deze tijd dat De Telefoongids ongevraagd wordt bezorgd. De meeste mensen zoeken telefoonnummers volgens hem tegenwoordig op internet op. Hij pleit voor een opt-insysteem, waarbij mensen moeten aangeven de gids juist wel te willen ontvangen in plaats van andersom.

De Telefoongids sommeerde Klöpping vorige week zijn site offline te halen. De site zou 'ernstig afbreuk' doen aan het woordmerk van de gids. Klöpping heeft aangeboden zijn website offline te halen als De Telefoongids 'stopt met het ongevraagd spammen van de rest van Nederland'.