SP wil alles socialer maken

Vandaag trapte de SP zijn campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen af. In het Openluchtmuseum in Arnhem kwamen 2500 SP-leden bijeen voor de officiële start van de SP-campagne.

Veel nieuws was er niet te horen. SP-leider Emile Roemer vertelde in zijn toespraak dat Nederland wat de SP betreft wel wat socialer kan en dat er daarom gezocht wordt naar samenwerkingsmogelijkheden met de andere linkse partijen. Die zogenoemde 'sociale alliantie' zou Nederland weer uit de crisis moeten trekken.

Roemer zei dat de economische crisis te wijten is aan 'foute politieke keuzes en falende bestuurders'. Hij meent dat het herstellen van de sociale zekerheid en investeren in de publieke sector Nederland er weer bovenop kunnen helpen.

De ophef die deze week ontstond nadat Roemer zich met grote woorden had uitgelaten over een mogelijke EU-boete voor Nederland, ziet hij als moddergooien door andere partijen. "Een toontje lager en een beetje zelfreflectie was beter op z'n plaats geweest."

Momenteel staat de SP in de meeste peilingen bovenaan. Geschat wordt dat de partij tussen de 33 en de 39 zetels zal halen.