Steams Big Picture-mode begint in september met bèta

Steam komt in september naar de televisie. In de bèta is Steam volledig aangepast aan de tv en heb je toegang tot alles wat je ook op de pc hebt staan. Valve werkt niet aan een Steam Box-console hiervoor en wil juist dat hardwarefabrikanten hun eigen producten meenemen en innoveren.

"Begin september kun je de bèta in springen, een knopje indrukken, en dan zie je Steam voor de tv. Je kunt een controller gebruiken, of een muis met keyboard als je daar liever mee speelt", zegt Greg Coomer, designer bij Valve. "Alles is er voor je, dus je hoeft niet bang te zijn dat jouw favoriete dingen missen als je van je den naar de woonkamer loopt."

Gabe Newell vertelde kort dat ze geen console gaan maken. "We gaan Big Picture laten zien aan de hardwaremakers en zeggen 'hey, als dit een handige manier is om jouw hardware naar de woonkamer te brengen, is dat geweldig'", voegde Newell er aan toe.

Steam Greenlight, het systeem waarmee je kunt stemmen op indiegames om deze naar Steam te halen, is binnenkort klaar met de bèta. Op 30 augustus gaat Greenlight live.