Regisseur wil Expenda-belles met lekkere wijven

Simon West heeft na de regie van het actieheldenspektakel The Expendables 2 zijn zinnen gezet op een versie met mooie vrouwen. "Ik fantaseer al een tijdje over The Expenda-Belles met zeven of acht vrouwelijke huurlingen", zegt hij tegen de website van de Amerikaanse entertainmentzender E!

In The Expendables 2 wordt het scherm bevolkt door grote actiehelden uit de jaren tachtig en negentig zoals Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger en Jean-Claude Van Damme. Voor zijn droomproject heeft West een geheel andere cast in gedachte.

"Ik zou dan gaan voor Angelina Jolie, Cameron Diaz en Mila Jovovich", gaat de 52-jarige maker van films als Con Air en The Mechanic verder. "Helen Mirren en Jamie Lee Curtis zouden ook geweldig zijn."

Toch hoeven de Expendables niet te vrezen voor hun baan. "Ik wil die vrouwen met de mannen in één film laten samenwerken", legt West uit. "Ze zouden elkaar ontmoeten en besluiten de handen ineen te slaan en elkaar te redden."

Voorlopig lijkt een dergelijke The Expendables 3 nog toekomstmuziek, want West is tot ver voorbij volgend jaar bezig met enkele projecten, waaronder Thunder Run met Gerard Butler en Night of the Living Dead: Origins 3D.

The Expendables 2, met ook Dolph Lundgren, Chuck Norris en Bruce Willis, draait momenteel volop in de Nederlandse bioscopen.