Van Persie tekent contract bij Manchester United

Robin van Persie speelt de komende seizoenen voor Manchester United. De 29-jarige Nederlander rondde vrijdag zijn komst van Arsenal af en tekende een contract tot medio 2016 bij de Red Devils. De clubs hadden woensdag al een akkoord bereikt over een vergoeding van naar verluidt zo'n dertig miljoen euro.

Van Persie kan maandag in de seizoensopener van de ploeg van trainer Sir Alex Ferguson op bezoek bij Everton al zijn debuut maken. "Het is een eer om voor Manchester te mogen spelen. Ik kijk er naar uit om in de voetsporen te treden van zo veel geweldige aanvallers. Met mijn ervaring hoop ik het team te helpen om mee te doen om de belangrijkste prijzen", zei hij op de website van zijn nieuwe club.

Arsenal was gebaat bij een verkoop van Van Persie omdat hij anders volgende zomer gratis de deur was uitgelopen. De aanvaller weigerde ondanks verwoede pogingen van de clubleiding om zijn aflopende verbintenis te verlengen. Hij verschilde met de technische leiding van mening over de te varen koers in de toekomst.

Van Persie speelde sinds 2004 voor Arsenal en groeide uit tot een onmisbare schakel in de ploeg van trainer Arsène Wenger. Hij scoorde afgelopen seizoen liefst dertig competitietreffers en werd door zijn collega's gekozen tot beste speler van de Premier League. Toch stak het de Rotterdammer dat Arsenal voor het zoveelste jaar op rij naast alle prijzen greep.

Van Persie, die vorige zomer de aanvoerdersband overnam van Cesc Fabregas, speelde uiteindelijk 194 competitieduels voor Arsenal en maakte daarin 96 doelpunten. Voor zijn komst naar Londen kwam de 68-voudig international tweeënhalf jaar uit in de hoofdmacht van Feyenoord.

De overgang van Van Persie ligt ongetwijfeld gevoelig bij de fans van de Gunners. Hij is de eerste speler sinds Viv Anderson in 1987 die rechtstreeks overstapt naar de aartsrivaal. Mikaël Silvestre bewandelde vier jaar geleden nog wel de omgekeerde weg van Manchester naar Londen.


Van Persie tekent bij Manchester United (Foto: Novum)