Meisjes uit snikhete auto gehaald in Tilburg

Twee meisjes van 7 en 8 jaar zijn woensdagmiddag in Tilburg uit een snikhete auto gehaald. De wagen stond geparkeerd in de volle zon. De kinderen zaten al drie kwartier in de auto, waarvan de ramen maar een paar centimeter open stonden. Ze waren volgens de politie erg nat van het zweet.

De auto stond geparkeerd op de Ringbaan Zuid. Een voorbijganger had de meisjes in de auto zien zitten en waarschuwde de receptioniste van een politiebureau. Op aanwijzing van de politiemedewerkster wist een van de kinderen de portieren van binnenuit open te maken.

De kinderen vertelden dat ze niet naar buiten durfden uit angst dat de moeder van een van hen dan boos zou worden. De meisjes werden opgevangen op het politiebureau, waar ze afkoelden en iets te drinken kregen.

Na een kwartier kwam de moeder van een van de meisjes naar het politiebureau. Daar vertelde de vrouw dat ze wat af had moeten geven, maar dat dit uitgelopen was. De politie heeft de vrouw gewezen op haar 'onverantwoorde gedrag', waarna de kinderen weer aan haar werden overgedragen.