Lady Gaga slaat terug naar dierenactivisten

Lady Gaga laat de kritiek van PETA niet zomaar over haar kant gaan. De zangeres, die door de dierenrechtenorganisatie werd beschimpt omdat ze bont zou hebben gedragen, noemt het gedrag van de activisten 'kinderachtig' en 'schofterig'.

"Ik sta niet achter gewelddadige, schofterige en kinderachtige campagnes", schrijft Gaga, die haar woorden aan PETA lijkt te richten, op haar website. "Ik ga ook niet zeggen of het bont dat ik draag nep of echt is, want het zou dan hypocriet zijn om niet te vermelden dat ik ooit python, struisvogel, koeienhuid, lam, alligator en vlees heb gedragen."

"Jullie zien een karkas, ik zie een museumstuk", voegt de zangeres toe. "Ik respecteer jullie mening, respecteer die van mij dan ook. En aan de campagnevoerders: bewaar jullie meel om brood te maken voor hongerige kinderen. En Kim Kardashian is geweldig."

Met die laatste opmerkingen lijkt Gaga te verwijzen naar een incident in maart, waarbij Kardashian op de rode loper werd bekogeld met meel. De gooister bleek later bekend te staan als dierenrechtenactiviste, die met haar actie mogelijk haar ongenoegen wilde laten blijken over het feit dat de realityster bont draagt.